diya
Это не честно. К тому же не совсем верно (я так думаю). После прочитанного я засел изучать законы Украины.
Оказывается:
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про об'єднання громадян
Право громадян на свободу об'єднання є невід'ємним правом людини, закріпленим Загальною декларацією прав людини, і гарантується Конституцією ( 888-09 ) та законодавством України. Держава сприяє розвитку політичної та громадської активності, творчої ініціативи громадян і створює рівні умови для діяльності їх об'єднань
I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
Стаття 1. Об'єднання громадян
Об'єднанням громадян є добровільне громадське формування, створене на основі єдності інтересів для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод.
Стаття 3. Громадська організація
Громадською організацією є об'єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів.
Стаття 9. Статус об'єднань громадян
Об'єднання громадян України утворюються і діють з всеукраїнським, місцевим та міжнародним статусом.
До всеукраїнських об'єднань громадян належать об'єднання, діяльність яких поширюється на територію всієї України і які мають місцеві осередки у більшості її областей.
Теперь, я думаю, те у кого хватило мужества это прочесть, согласятся со мной, что можно объединится и создать свою организацию (клуб, лигу и т.д.). Далее переходим к регистрации в Державному комітеті України з фізичної культури і спорту:
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про фізичну культуру і спорт
Стаття 1. Фізична культура і спорт
Фізична культура - складова частина загальної культури суспільства, що спрямована на зміцнення здоров'я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гармонійного формування її особистості.
Фізична культура є важливим засобом підвищення соціальної і трудової активності людей, задоволення їх моральних, естетичних та творчих запитів, життєво важливої потреби взаємного спілкування, розвитку дружніх стосунків між народами і зміцнення миру.
Спорт є органічною частиною фізичної культури, особливою сферою виявлення та уніфікованого порівняння досягнень людей у певних видах фізичних вправ, технічної, інтелектуальної та іншої підготовки шляхом змагальної діяльності.
Соціальна цінність спорту визначається його дійовим стимулюючим впливом на поширення фізичної культури серед різних верств населення.
Стаття 36-7. Фізкультурно-спортивні товариства
Фізкультурно-спортивне товариство - громадська організація фізкультурно-спортивної спрямованості, що створюється громадянами України з метою сприяння розвитку фізичної культури та спорту.
Фізкультурно-спортивне товариство діє на підставі власного статуту та відповідно до Закону України "Про об'єднання громадян" [2460-12], цього Закону, інших нормативно-правових актів.
Фізкультурно-спортивне товариство може мати місцевий або всеукраїнський статус.
Теперь у тех, кто дочитал всё до конца может возникнуть вопрос. Кто пойдёт вопреки Закону Украины и откажет в регистрации? Думаю никто! Правда я не утверждаю, что не будет проблем с регистрацией. Бюрократию у нас пока ещё никто не искоренил, но не более чем с регистраций чего-либо иного.